פטיפור – מירי וקסברגר

פטיפור בוטנים

פטיפור המורכב מכמה שכבות ובכמה צבעים: למטה – בסיס אפוי עם חתיכות בוטנים, באמצע שכבת חמאת בוטנים בטעם וניל, ומלמעלה – ציפוי שוקולד מעולה ונפלא. חותכים עיגולים יפים בעזרת חותכן של עוגיות ומקשטים כל פטיפור בחצי בוטן ומקלוני ספגטי מטוגנים. יוקרתי, טעים ומיוחד.מתאים לבארים ולשמחות.

רכיבים

לבסיס:
עוגת שוקולד וחתיכות בוטנים:
200 גרם שוקולד צמקאו
200 גרם מרגרינה בלי מלח (1 חבילה)
6 ביצים שלמות
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 חבילה בוטנים קצוצים ללא מלח

שכבת האמצע:
חמאת בוטנים – וניל:
1/4 1 חבילה חמאת בוטנים (סה"כ כ-450 גרם)
2 סוכר וניל
2 כפות תמצית וניל
1/3 כוס מים

ציפוי שוקולד מעולה:
300 גרם צמקאו
200 גרם מרגרינה (1 חבילה) בלי מלח
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה
1/4 כוס מים
4 ביצים שלמות

לקישוט:
כ-1/4 חבילה ספגטי מקרונים
שמן בעומק 1 ס"מ
בוטנים שלמים חצויים

אופן ההכנה

לבסיס – עוגת שוקולד וחתיכות בוטנים:
* ממיסים בלהבה נמוכה שוקולד ומרגרינה. לקרר מעט.
* מקציפים את הביצים שלמות למשך 10 דקות תוך הוספת הסוכר בהדרגה ,מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השוקולד (לא חם), קמח ובוטנים
* יוצקים בתבנית גודל 27*32 ס"מ מלבנית, מרופדת בנייר אפיה, ואופים כ-1/2 שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה – יוצא יבש. מקררים.

לשכבת האמצע – קרם חמאת בוטנים וניל:
* מכניסים לבלנדר: מים, חמאת בוטנים, סוכר וניל ותמצית וניל ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. אם יוצא מוצק מידי מוסיפים עוד מעט מים. התערובת אמורה לצאת קרם יציב.
* מורחים את הקרם על העוגה בצורה אחידה, אפשר להעזר במרית או כף רטובה.

למעלה – צפוי שוקולד:
* להמיס בלהבה נמוכה: שוקולד, מרגרינה, סוכר, קפה ומים, לקרר ולהכניס לבלנדר, להוסיף 4 ביצים שלמות ולערבב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
* מורחים את הקרם מעל לשכבה האמצעית, בצורה חלקה.
* להקפיא את העוגה לכמעט הקפאה – זאת אומרת שהעוגה לא קפואה לגמרי, או שמקפיאים ומפשירים מעט. קורצים עיגולים או קוביות יפות ומקשטים.

לקישוט:
חוצים את הספגטי מקרונים ל-2 או ל-3 (ואז מקבלים מקלות קטנים). מחממים במחבת שמן בעומק של כ-ס"מ ומטגנים להשחמה עדינה כדקה וחצי (זהירות שלא ישרף), מקררים. נועצים מעל לכל פטיפור 2 מקלות ספגטי מטוגנים וחצי בוטן.
בהצלחה ובהנאה!
ותמיד בשמחות!