פטיפור – מירי וקסברגר

סופלה שוקולד

מנת קינוח מרשימה וטעימה, שכמה שתכינו אותה תמיד היא עדיין מבוקשת ואהובה. מתאימה לשבת ולשמחות, ולמתי לא?

רכיבים

לפי כוס של 200 מ"ל

 

לסופלה:

20 כוסות מנג'ט מנייר מעוטרות לאפיית הסופלה(גדולות)

6 ביצים

½ כוס סוכר

150 גרם שוקולד

כף  קקאו

50 גרם מרגרינה

כף ליקר

½ כוס קמח

100 גרם שוקולד מריר

 

לגלידה:

1 מיכל גלידת וניל קנויה

 

לרוטב אוכמניות:

כ-200 גרם מלית אוכמניות

¼-½ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

לסופלה:

מקציפים ביצים שלמות תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה למשך 6 דקות.

בסיר קטן ממיסים 150 גרם שוקולד, קקאו, מרגרינה וליקר. מקררים את תערובת השוקולד מעט ומוסיפים לביצים הנ"ל.

מוסיפים קמח, מערבבים ויוצקים מהתערובת לכוסות המעוטרות, מעט יותר מחצי מגובהן. "מטביעים" קובית שוקולד במרכז כל סופלה (הוא שוקע בפנים, וזה בסדר).

אופים 12 דקות לאפיה כמעט מלאה. בתנור מחומם מראש בחום °180.

 

לכדור הגלידה:

קורצים מגלידת הוניל כדור בעזרת כף פריזאית מעוגלת גדולה.

 

לרוטב:

מערבבים את מלית האוכמניות עם המים הרותחים. מקררים ויוצקים ישירות על כדור הגלידה, יפה ליצור תלוליות מהרוטב בצד הצלחת.

או מגישים בנפרד בתוך כוסות קטנטנות בצד הצלחת