לסופלה:
מקציפים ביצים שלמות תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה למשך 6 דקות.
בסיר קטן ממיסים 150 גרם שוקולד, קקאו, מרגרינה וליקר. מקררים את תערובת השוקולד מעט ומוסיפים לביצים הנ"ל.
מוסיפים קמח, מערבבים ויוצקים מהתערובת לכוסות המעוטרות, מעט יותר מחצי מגובהן. "מטביעים" קובית שוקולד במרכז כל סופלה (הוא שוקע בפנים, וזה בסדר).
אופים 12 דקות לאפיה כמעט מלאה. בתנור מחומם מראש בחום °180.
לכדור הגלידה:
קורצים מגלידת הוניל כדור בעזרת כף פריזאית מעוגלת גדולה.
לרוטב:
מערבבים את מלית האוכמניות עם המים הרותחים. מקררים ויוצקים ישירות על כדור הגלידה, יפה ליצור תלוליות מהרוטב בצד הצלחת.
או מגישים בנפרד בתוך כוסות קטנטנות בצד הצלחת