פטיפור – מירי וקסברגר

בומב וניל ושבלולי אוכמניות

בומב מופלא, מושקע ומהודר לארוח מושלם!

רכיבים

החומרים לשבלולים / מכסה הטורט:

8 ביצים מופרדות

½ 1 כוס סוכר

1/3 כוס מים

1/3 כוס שמן

2-3 כפות קוניאק / יין או רום.

כפית מיץ לימון – לבחירה

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

 

מילוי השבלולים:

כ – 350 גרם מלית אוכמניות

3 כפות ליקר או יין מתוק

1/4-1/3 כוס מים רותחים לדילול מעט של המלית אוכמניות

 

 

גלידת וניל ואוכמניות:

5 ביצים מופרדות

2 מיכלי קצפת פרווה

¾ כוס סוכר

2-4 סוכר וניל

150 גרם מלית אוכמניות

אופן ההכנה

הכנת שבלולים ומכסה טורט:

  • מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף, עד לקצף חזק.
  • בנפרד מערבבים את החלמונים, שמן, קוניאק, מים ולימון.
  • מוסיפים את תערובת החלמונים תוך פיזור אל תוך התערובת, מערבבים.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים.

תערובת העוגה צריכה להספיק ולהתחלק ל-3 עוגות דקות:

תבנית עגולה קוטר 24 – יוצקים על ניר אפיה בתבנית פחות מ-1/3 מתערובת העוגה.

וכן שתי תבניות מלבניות גדולות. תבנית חד פעמית בגודל מעט פחות מגודל תבנית תנור.

אופים כל עוגה בנפרד, כ-15 דקות בחום °180להזהבה.

נ.ב. צריך לראות שעובי התערובת בתבנית יהיה כס"מ – מעט פחות מעובי של רולדה, אם רואים שהחומר של התערובת לא מספיק ל"מכסה" בתבנית עגולה – יש להכין תערובת נוספת עבור המכסה ומהנותר (מהחומר הנוסף )לאפות כעוגה ב-2 אינגליש קייק. (תמיד טוב שיש במקפיא).

מקררימ מעט את הרולדות .מורחים מהמלית (מערבבים את כל החומרים) ½ כמות על כל רולדה, ומגלגלים לגלילה .פורסים לפרוסות בעובי של כ-½1 ס"מ. מסדרים בצפיפות אחד ליד השני מהשבלולים בקערה פלסטיק _שקונים בחנות של כלים חד פעמיים) עטופה היטב בנילון נצמד.

ממלאים בגלידה וסוגרים במכסה עוגה. מקפיאים היטב.

הכנת הגלידה:

  • מקציפים חלבונים, הוספת סוכר בהדרגה.
  • בנפרד מקציפים קצפת, לקראת סוף ההקצפה מוסיפים חלמונים וסוכר וניל ואוכמניות.
  • מאחדים את שתי התערובות ויוצקים לתוך הקערה שדפנותיה מכוסים בשבלולים.
  • לקבלת שתי צבעי גלידה: מחלקים את תערובת הגלידה ל-1/3 ו- 2/3 ל-1/3 מוסיפים את האוכמניות ול- 2/3 משאירים וניל בלבד. יוצקים את התערובת הבהירה לקערה ומקפיאים להקפאה חלקית. מוסיפים את ה-1/3 שהוספנו לאוכמניות (ששהה בינתיים במקרר) ומקפיאים.

העוגה נשמרת בהקפאה.

במידה ורוצים להניח את העוגה בבר השמחות שלך צריך להוסיף לגלידה 10 גרם ג'לטין ( לפי הוראות ההכנה שעל גבי  האריזה )

כל הזכויות שמורות © פטיפור – מירי וקסברגר