פטיפור – מירי וקסברגר

עוגת דקואז' ביסקויט עם שלושה שוקולדים

עוגה זו היא ספק עוגה וספק קינוח. העוגה מורכבת מ-4 בסיסים שביניהם זילוף נשיקות קרמו שוקולד .אפשר להכין במנות אישיות ולהגיש לצד כוסיות טריקולד (מוס שוקולד משובח ב-3 שכבות בל טעמים) או להגיש כעוגה גדולה ולעטר מלמעלה בטראפלס משובחים.

רכיבים

לדקואז' ביסקויט:

5 ביצים L

1 כוס סוכר

¼1 כוס אבקת שקדים טחונים דק

5 כפות קמח

כף תמצית וניל משובחת

קרמו שוקולד:

לשכבה הכהה:

150 גרם שוקולד מריר משובח

120 מ"ל קצפת פרווה או חלבית (½ מיכל)

 

לשכבת חום בהיר:

150 גרם שוקולד חלבי

120 מ"ל קצפת פרווה או חלבית (½ מיכל)

 

לשכבה בצבע לבן:

150 גרם שוקולד לבן

120 מ"ל קצפת פרווה או חלבית(1/2 מיכל)

 

בנוסף: ½ מיכל קצפת או שמנת לכל אחת משכבות השוקולד הנ"ל 

אופן ההכנה

דקוטז' ביסקויט:

* להקציף היטב את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף חזק. להנמיך מהירות ההקצפה ולהוסיף קמחים (מעורבבים יחד) ותמצית וניל.

* לצקת את התערובת ל-4 תבניות עגולות. קוטר 18 ולאפות 15 דקות בחום ביניוני או עד להזהבה.

הכנת קרמו שוקולד בשלושה גוונים:

בכל אחד מהקרמים אופן ההכנה זהה:

מחממים קצפת או שמנת ,ללא הקצפה, עד לסף רתיחה- (שעולים מסביב עיגולים קטנים ועדיין לא רתיחה ממש).מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסת השוקולד.מקררים היטב.

לאחר מכן מקציפים 1/2 מיכל קצפת הנוספת עד לקצפת כמעט יציבה , מוסיפים את גנש השוקולד הנ"ל שהכנו ומקציפים לעוד כמה שניות לאיחוד התערובות.

כך נכין כל אחד משלושת הקרמים.

הרכבת העוגה:

מניחים עיגול בסקויט דקואז.מעליו מזלפים בצפיפות עיגולי קרם מאחד הקרמים,בעזרת מזלף עם צנטר עם פיה עגולה חלקה(למי שאין צנטר כזה , יכולה להשתמש בשקית זילוף ולגזור פיה בשקית לצורה עגולה)

מניחים שכבת בסקויט דקואז נוספת וכן הלאה (כפי בתמונה )

לשמור בהקפאה ולהפשיר חלקית לפני ההגשה.

כל הזכויות שמורות © פטיפור – מירי וקסברגר